Uddevalla - Hjärtat i Bohuslän

Vad roligt att just du vill besöka Uddevalla. Här säger vi att Uddevalla är hjärtat i Bohuslän, inte bara för att det är den största staden utan även då vi geografisk ligger helt unikt för att erbjuda det bästa med Bohuslän. 

Här upplever du en pulserande stad med salt hav på promenadavstånd, vandringsleder som tar dig upp till majestätiska utsiktsplatser du sällan skådat och ett brett utbud av aktiviteter året om.

www.uddevalla.com

Gustafsberg - Sveriges äldsta badort

Gustafsberg, där cupcentret ligger, är Sveriges äldsta kur- och badort. Utöver salta bad har den vackra parken med sina mysiga hus och café och restauranger besökts sedan 1700-tal för bland annat hälsobringande brunnsdrickning. Här samlar vi 11 fotbollsplaner med naturgräs för att skapa en så samlad cup vi bara kan.

Utomhusbad och havsbad precis vid cupcentret

Gustafsberg och Uddevalla är en sommaridyll med fina möjligheter till bad, antingen i havet 100 meter bort eller vid Landbadets utomhusbassäng precis bredvid cupcentret och fotbollsplanerna.

Strandpromenaden - Ett måste under ert besök

Från centrum av Uddevalla kan man promenera till Gustavsbergs via Strandpromenaden.En 1 kilometer lång brygga modell längs med berget vid Hästepallarna som startar vid Skeppsviken och slutar vid Bodelebukten alldeles invid spelplanerna på Gustafsberg.

Skärgårdsbåtarna - Glid fram på fjorden

Möjligheten att kunna promenera utmed havet i flera kilometer i all ära. Ett enklare, men minst lika mysigt alternativ, är att åka med de vita Skärgårdsbåtarna. Dessa utgår från centrala Uddevalla och trafikerar skärgården och Gustavsberg enligt turlista. De mest frekventa turerna håller sig till Uddevallas skärgård, men även längre turer finns för den som vill se mer av Bohusläns skärgård.

  skargardsbatarna.com