Bild: SidhuvudBild: Symbol - klicka för att komma till startsidanBild: Logotyp - klicka för att komma till startsidanBild: Arrangörsemblem - klicka för att komma till oddevold.se
4 - 6 augusti, 2017

Logo: Destination Uddevalla

Logo: Burger King

Logo: Uddevalla kommun

Logo: Biliv Hyrbilar

Logo: McDonald's

Logo: Länsförsäkringar

Logo: Dahlmans Kylteknik

Logo: NTI Verktyg

Logo: City Gross

Logo: Toveks Bil

Logo: Coop Forum

Bild: Mobilikon - Öppna nytt fönster med de mobila sidorna.Bild: RSS-ikon - Öppna nytt fönster med rubriker i RSS-format.Bild: Kompass-ikon - Öppna nytt fönster med karta.Bild: Inloggnings-ikon - Öppna nytt fönster med administrationssidor.Image: English Icon - Get info in English.


Om Oddebollen

Denna fotbollscup på gräs för ungdomar, anordnas varje sommar, i Uddevalla av IK Oddevold. Arrangörsklubbens namn (Oddevold) kommer från det gamla namnet på staden Uddevalla och återkommer till viss del i cupens namn. Oddebollen är en av Sveriges största fotbollscuper för ungdomar (pojkar och flickor upp t o m 16 år) på gräs. Turneringen äger sedvanligt rum månadsskiftet juli/augusti varje år. 4 - 6 augusti, 2017 arrangeras Oddebollen för 32:e gången utan avbrott i nuvarande tappning. De allra flesta matcherna spelas vid Gustafsberg/Bodele.
bild: Utsikt över en liten del av planerna som ligger alldeles nära bassängerna vid havet.
Gustafsberg är numera en parkliknande stadsdel i Uddevalla, men också norra Europas äldsta kur- och badort. Utöver salta bad har den rofyllda lummiga platsen besökts sedan tidigt 1700-tal (troligtvis även innan) för bland annat hälsobringande brunnsdrickning. Idel ädel adel med Oscar den II i spetsen kurerade sin hälsa här och tillbringade många somrar på Gustafsberg som idag är sammanväxt med de centrala delarna av Uddevalla Stad.

Här finns, förutom stora härliga gräsytor och cirka tretton gräsplaner, fina möjligheter till bad, antingen i havet (exempelvis Skeppsviken, Bodele och Lindesnäs) eller vid någon av Landbadets utomhusbassänger. 2006 invigs även "Strandpromenaden" från centrum av Uddevalla. Vid Skeppsviken startar en 1 kilometer lång "brygga" modell större längs med berget vid Hästepallarna som slutar vid Bodelebukten alldeles invid spelplanerna på Gustafsberg/Bodele.

Möjligheten att kunna promenera utmed havet i flera kilometer i all ära. Det som för många säkert ändå är ett minst lika bra alternativ är de vita skärgårdsbåtarna. Dessa utgår från centrala Uddevalla och trafikerar skärgården enligt turlista (fungerar på samma sätt som att åka buss/tåg). De mest frekventa turerna håller sig till Uddevallas skärgård, men även längre populära turer finns för den som vill se mer av Bohusläns skärgård.

Mer info hittar du via menyvalet KARTOR.

Här följer lite kort historik

Oddebollen var från början en juniorturnering och fanns som sådan i sex år mellan 1979 - 84. År 1986 blev det en ungdomsturnering och vi firade alltså 20-årsjubileum 2005. Idén att starta en turnering kom från dåvarande juniortränaren i IK Oddevold, Peter Engelbrektsson. Med hjälp av Reid Friberg och Leif Lindvärn bjöd man in 10 - 12 bra juniorlag i syfte att ge klubbens egna ungdomar möjligheten att möta bra motstånd.

Turneringen var uppskattad och bjöd på fotboll av hög kvalitet. Med åren blev det dock allt svårare att få med lag, mycket beroende på att pojkarna i denna ålder ofta var upptagna av sommarjobb. Efter den sjätte upplagan 1984 beslutades det därför att vi skulle upphöra med arrangemanget.

År 1985 blev sommaren en tid av saknad, så Oddevolds ungdomssektion beslutade på hösten att starta en turnering för de yngsta pojk- och flicklagen (P12, P11, P10 och F12). Det första året hade vi 43 deltagande lag och samtliga kom från Sverige. Mellan 43 och 58 lag deltog under åren fram till 1991 när vi beslutade att utöka de fyra klasserna med P13.

Den nya klassen resulterade i att vi 1992 fick 74 deltagande lag. På hösten tog vi sedan beslutet att även bjuda in P14 samt F14. Detta gjorde att deltagarantalet nästan fördubblades 1993 (144 lag). Första gången vi kom upp i 200 eller fler lag var 1995 med just detta antal - toppnotering lyder 258 lag år 2001.

De flesta lagen kommer naturligtvis från Sverige, men redan andra året fick vi besök av föreningar från Norge, som varit oss trogna allt sedan dess. Vi har också gästats av föreningar från Finland, Tyskland, Tjeckoslovakien och El Salvador. Andra intressanta siffror från våra första 20 år: 3 064 lag, drygt 43 000 deltagare och mer än 900 domare har deltagit i över 7 000 matcher.Bild: Klicka dig till föregående sida. Tillbaka | Bild: Klicka dig till toppen av sidan. Till toppen | Bild: Skriv ut genom att klicka dig till en utskriftsvänlig sida. Utskriftsvänlig sida | Bild: Tipsa någon om sidan. Tipsa om sidan

© 2004-2017 IK Oddevold · Fossums Kvarnväg 4, 451 34 Uddevalla · 0522 - 64 56 50 · BG 704-9992
 
Bild: Information # 1 om web-platsen - sponsringBild: Information # 1 om web-platsen - klicka dig till en PDF-fil med info om Ni vill synas på Oddebollen.se
Bild: Information # 2 om web-platsen - Oddebollen.se är producerad av PCMB & SOA tillsammans med IKOBild: Information # 2 om web-platsen - länk till PCMBBild: Information # 2 om web-platsen - länk till SOABild: Information # 2 om web-platsen - länk till IKO
Bild: Information # 3 om web-platsen - klicka dig till info om bland annat cookies, XHTML, CSS, javascript & annan teknikBild: Information # 3 om web-platsen - länk till information om Cookies (där även annat nyttigt finns)Bild: Information # 3 om web-platsen - länk till XHTML-validering av http://oddebollen.se/?sida=turneringenBild: Information # 3 om web-platsen - länk till CSS-validering av http://oddebollen.se/?sida=turneringen