Oddebollen 2019


Turneringen avslutad

Efter ca 450 matcher under tre dagar från morgon till kväll på vackra Gustafsberg, Thordéngården, Rimnersvallen, Svanevallen och Hedevallen, sammanlagt 16 planer, är den 34:e upplagan av Oddebollen avslutad.

------------------------------------------------------------------
Efter ett fantastiskt arbete av alla inblandade i arrangemangets genomförande kan vi se tillbaka på en ur alla hänseende mycket lyckad turnering.

Årets upplaga var anmärkningsvärd ur den aspekten, att vi gästades av ett P 14-lag, som kom ända från Kina. Att ett lag från världens folkrikaste land valde just Oddebollen som sitt mål för att delta i en turnering i väst, ser vi som hedrande och gör oss stolta. Vi hoppas kunna utöka samarbetet i framtiden, så till nästa år hoppas vi det blir ännu mer spännande att spela i Oddebollen.

Mellan matcherna kunde alla deltagare fortsätta, att förbättra sina fotbollskvaliteter genom att besöka FotbollsCompaniet, där spelarna fick prova på fyra olika fotbollsaktiviteter. Hela tiden lockade detta en strid ström av förväntansfulla fotbollsspelare att utmana varandra.

På lördagskvällen tog sig ledarna till Oddevolds klubbhus Thordéngården för den obligatoriska ledarträffen. Under tiden deltagarna inmundigade västkustens läckerheter föreläste Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson för intresserade lyssnare. Dagen till ära skedde det till allra största delen på engelska, så våra långväga gäster också skulle förstå innehållet.

När sista matchen vid fyratiden var över satte ett enormt arbete igång med att montera ned allt som satts iordning inför turneringen. Denna välkoordinerade aktion varade i ett par timmar och sedan var allt som vanligt igen, förutom att ett par tält och några bodar och vagnar, som monteras ned resp körs bort tidigt under morgondagen.

Några veckors vila väntar nu för verksamheten rörande Oddebollen innan den tar vid igen, då planeringen för nästa års upplaga tar sin början.

IK Oddevold vill härmed tacka alla som medverkat till att denna fina turnering återigen kunnat genomföras på ett imponerande sätt.

_____________________________________________


Sista dagen


Efter två dagars spel i strålande solsken blev starten, kl 8.00, på den tredje och sista dagen av det något molnigare slaget. Inget regn i sikte men något svalare och med lägre närvaro av de tidigare så ihärdiga getingarna.

När klockan nu för någon halvtimma sedan passerat tio har solen tagit ny kraft och är på väg att bryta sig igenom de gråvita molnen. Kanske kan vi få en liknande solig avslutning som vi vant oss vid från årets Oddebollen.


Hittills har det flutit på bra och vi hoppas de avslutande timmarna skall genomföras på samma sätt.

Första finalen spelas kl 11.00 i F 13 och avspark för de sista matcherna är satt till 15.00.

_____________________________________________


Lottning och förläggning klara

Lottningen och förläggningen finns nu att hitta på vår hemsida och vår app.

De första matcherna spelas fredagen den 2 augusti med matchstart kl 8.00.

Vill ni ha mer information eller har frågor om turneringen ringer ni till Leif Lindvärn,
070-523 86 36. Han är anträffbar såväl dag- som kvällstid.
Har ni frågor om förläggningen ringer ni till Bengt Rydell, 070-846 21 51. Han är anträffbar såväl dag- som kvällstid.
Destination Uddevalla Uddevalla Kommun Biliv Hyrbilar Erlandsson Länsförsäkringar Serneke 24storage City Gross Toveks bil Coop Forum EBE Peab Nordea