Turneringen 2019 är färdigspelad!

Efter ca 450 matcher under tre dagar från morgon till kväll på vackra Gustafsberg, Thordéngården, Rimnersvallen, Svanevallen och Hedevallen, sammanlagt 16 planer, är den 34:e upplagan av Oddebollen avslutad.

Efter ett fantastiskt arbete av alla inblandade i arrangemangets genomförande kan vi se tillbaka på en ur alla hänseende mycket lyckad turnering.

Årets upplaga var anmärkningsvärd ur den aspekten, att vi gästades av ett P 14-lag, som kom ända från Kina. Att ett lag från världens folkrikaste land valde just Oddebollen som sitt mål för att delta i en turnering i väst, ser vi som hedrande och gör oss stolta. Vi hoppas kunna utöka samarbetet i framtiden, så till nästa år hoppas vi det blir ännu mer spännande att spela i Oddebollen.

Mellan matcherna kunde alla deltagare fortsätta, att förbättra sina fotbollskvaliteter genom att besöka FotbollsCompaniet, där spelarna fick prova på fyra olika fotbollsaktiviteter. Hela tiden lockade detta en strid ström av förväntansfulla fotbollsspelare att utmana varandra.

På lördagskvällen tog sig ledarna till Oddevolds klubbhus Thordéngården för den obligatoriska ledarträffen. Under tiden deltagarna inmundigade västkustens läckerheter föreläste Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson för intresserade lyssnare. Dagen till ära skedde det till allra största delen på engelska, så våra långväga gäster också skulle förstå innehållet.

När sista matchen vid fyratiden var över satte ett enormt arbete igång med att montera ned allt som satts iordning inför turneringen. Denna välkoordinerade aktion varade i ett par timmar och sedan var allt som vanligt igen, förutom att ett par tält och några bodar och vagnar, som monteras ned resp körs bort tidigt under morgondagen.

Några veckors vila väntar nu för verksamheten rörande Oddebollen innan den tar vid igen, då planeringen för nästa års upplaga tar sin början.

IK Oddevold vill härmed tacka alla som medverkat till att denna fina turnering återigen kunnat genomföras på ett imponerande sätt.